Hand Text
home-header

Geef uw kind de sleutel weer in handen!

Wie ben ik?

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en hun ouders. Ik heb in het begin van mijn loopbaan gewerkt als groepsleerkracht in het speciaal basisonderwijs. Na de komst van mijn twee kinderen ben ik als remedial teacher en begeleider van kinderen met een ‘rugzak’ op een basisschool gaan werken, omdat ik mij meer wilde gaan richten op het individuele kind. Een aantal jaren geleden ontstond de behoefte om ook op sociaal-emotioneel gebied iets te kunnen betekenen voor kinderen.      Daarom heb ik een 3-jarige opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut gevolgd (BGL, afgerond in 2010). In 2012 heb ik de basistraining KIES-coach (KIES Academie) gevolgd. In 2016 heb ik het diploma Psychosociale Basiskennis (CECZ) behaald. In 2018 heb ik de basistraining EMDR (NEM Academy) met succes afgerond.

Een aantal andere recent gevolgde korte cursussen en workshops zijn: Werken met therapeutische poppen- Open Fields opleidingen (2016); Kinderen helpen bij verlies, rouw en verdriet- Manu Keirse, rouwspecialist en klinisch psycholoog (2016); Speelkind- theatertechnieken in coaching en begeleiding van kinderen en jongeren- Irma Hartog, actrice en kindercoach (2017); Kindertekeningen analyseren- Open Fields opleidingen (2017); Hechting- Linda Stam, docent Theraplay Academie (2017); Angst bij kinderen en jongvolwassenen- Euregionaal Congresburo (2018); Bevorderen van de groeimindset bij kinderen en jongeren- Het Talentenlab (2019); Hoe teken je een familie-opstelling?- Ellen Dekker, tekentherapeut en beeldend coach (2019); Hoogsensitiviteit bij kinderen- Conamore (2020); de eerste 1000 dagen- Conamore (2022)

Omdat het van wezenlijk belang is dat uw zoon of dochter zichzelf tijdens de therapie durft te uiten, besteed ik veel aandacht aan het creëren van een veilige omgeving, waarin uw kind zich op zijn/haar gemak voelt.

Het op de één of andere manier een steentje bijdragen aan het levensgeluk van een kind en zijn ouders geeft mij veel voldoening.

Karin Oosterveer Kinder- & Jeugdtherapie Westland is sponsor van Stichting Niños de Waita Ticca. Deze stichting vangt kinderen van hulpbehoevende gezinnen in Ecuador op. (www.villaticca.com)